Carnea de rata este considerată o carne „albă”, chiar dacă este mai închisă la culoare decât cea de pui sau curcan. Totuşi, o friptură cu carne de raţă este sănătoasă datorită grăsimilor conţinute. Din totalul grăsimilor, doar 35% sunt saturate, 50% sunt mononesaturate, iar restul sunt polinesaturate (inclusiv omega 3 şi omega 6). Astfel, grăsimea de raţă seamănă mai mult cu uleiurile vegetale decât cu untul sau alte grăsimi de origine animală.
Totuşi, dacă eşti la dietă ar fi mai bine să eviţi reţetele cu carne de raţă. Fiind o pasăre de apă, raţa are sub piele un strat de grăsime cu rol de izolare, deci este mai grasă decât păsările de uscat. Într-adevăr, mare parte din aceste grasimi sunt sănătoase, însă au multe calorii. Pentru o friptură de raţă mai săracă în calorii, ai grija să îndepărtezi pielea şi stratul de grăsime.
Lăsând la o parte aspectul caloriilor, carnea de raţă este bogată în proteine, săracă în carbohidraţi şi conţine atât minerale, cât şi vitamine.
Pentru reţetele cu carne de raţă se folosesc în general pieptul şi pulpele, cu menţiunea că pulpele sunt mai închise la culoare şi mai grase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu