Nu e usor sa renunti la junk food, dar nici imposibil. Invata sa iti educi gustul si placerile culinare, astfel incat dieta sanatoasa sa para o optiune naturala si nu o obligatie.
marți, 19 noiembrie 2013
Busuioc
Busuiocul, este o planta aromatica care da un gust specific, parfumat, oricarei retete culinare care il include ca ingredient, dar si o planta medicament pentru gradina. In mancare, busuiocul se presara intotdeauna ultimul,
dupa ce focul a fost stins, pentru ca temperaturile ridicate scad din aroma plantei.
Ceea ce multi nu stiu este ca busuiocul este o planta care trateaza multe afectiuni si are un rol destul de important in fitoterapie. Motivul: busuiocul contine ulei volatil bogat in multe substante benefice, cu actiuni antimicrobiene sau antiinflamatorii.
De la busuioc se foloseste planta intreaga, fara radacina, inclusiv semintele. Recoltarea se face cand busuiocul este inflorit, cu ajutorul unui cutit. Frunzele, tulpina si semintele se lasa la uscat intr-un loc racoros, umbrit, pe o carpa curata sau o foaie alba de hartie ( nu pe hartie de ziar, pentru ca cerneala tipografica contine plumb).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu