Nu e usor sa renunti la junk food, dar nici imposibil. Invata sa iti educi gustul si placerile culinare, astfel incat dieta sanatoasa sa para o optiune naturala si nu o obligatie.
miercuri, 20 noiembrie 2013
Nuca de cocos
Nuca de cocos este folosita putin daca este sa ne raportam la beneficiile nutritionale pe care le are. Indemnul meu este sa mananci nuca de cocos. Fie ca este proaspata, fie ca este rasa, nuca de cocos este disponibila
tot anul. O excelenta sursa de energie si un veritabil aliat pentru sanatate si silueta.
Nuca de cocos isi pastreaza o mare parte din beneficii, dar pentru asta trebuie corect conservata. Cel mai bine este sa cumperi si sa folosesti fructul intreg. O sa ai laptele de cocos, un tonic excelent cu un gust placut, dar si miezul nucii de cocos proaspete. Opoti rade sau taia in bucatele si rontaii intre mese.
Nuca de cocos este un fruct atipic, bogat in grasimi si zahar, are circa 350 de calorii in 100 de grame. In ceea ce priveste laptele de cocos, acesta are circa 200 de calorii la aceiasi cantitate. Caloriile vin impreuna cu nutrienti valorosi, vitamine si minerale, la care se adauga grasimi sanatoase si multe proteine.
Nuca de cocos este foarte bogata in magneziu, fier si fosfor, calciu si antioxidanti pretiosi. Concret, in 100 de grame de nuca de cocos sunt 15 grame de carbohidrati, 9 grame de fibre, 33 grame de grasimi, din care 29 de grame sunt grasimi sanatoase si 3,3 grame de proteine.
La toate acestea se adauga 3,3 miligrame de vitamina C, 14 miligrame de calciu, 2,5 miligrame de fier ( circa 20% din doza zilnica necesara - ceea ce inseamna foarte mult), precum si 113 miligrame de fosfor (16 % din doza zilnica recomandata).
Nuca de cocos este extrem de utila in combaterea celulitei, contine grasimi sanatoase, de tipul celor care se gasesc in avocado si intervine util si eficient in mobilizarea depozitelor adipoase vechi.
Nuca de cocos este si un excelent tonic al capillarelor, iar consumul constant reda stralucirea pielii si tonifica parul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu