miercuri, 20 noiembrie 2013

Grepfruit




Grapefruit-ul, roz, rosu si galben, contine foarte multa vitamina C, motiv pentru care se recomanda consumul acestui fruct zilnic. Si cojile de graprfruit au proprietati multiple.Oricat de bune ar fi fructele, consumate in
cantitati mari pot produce anumite dezechilibre in organism.
ATENTIE !, nu este recomandat a se lua odata cu medicamentele datorita interactiunii acestora cu substantele fructului. Daca se intampla totusi asa, trebuie sa stiti ca exista si cateva efecte adverse.
Grapefruit-ul nu mai permite pastilelor sa se descompuna in organism, astfel ca ele ajung direct la intestine si ficat. Cojile de grapefruit, la fel ca toate cojile de citrice, sunt bogate in vitamine, in special A si C, substante hipotensive si anticancerigene.
Indicat este sa fie folosite aceste fructe ce nu au fost tratate chimic la suprafata.
Cojile de citrice, inclusiv cojile de grapefruit, au ca efecte: scaderea tensiunii si colesterolului, cresc imunitatea, sunt anticancerigene, au un efect benefic impotriva infectiilor intestinale, au proprietati inflamatorii si reduc infectiile respiratorii.
Cojile se pot folosi in ceaiuri, dulceturi, marmelada, pot fi confiate precum si in alte preparate ce fac parte din alimentatie.
Un scurt istoric: Grapefruit-ul este un fruct citric mai mare ca dimensiune decat portocala si lamaia, cu un miez zemos si amarui. Francezii ii spun pomelo. El reprezinta o incrucisare intre portocala si pomelo.
Cunoscut stiintific si drept ''citrus paradisi - fructul paradisului'', grapefruit-ul s-a crezut ca este o alta varietate de pomelo, pana la jumatatea secolului -XIX-. Afost descoperit in Barbados, a fost denumit asa deoarece creste agatat, precum strugurii.
Abia la inceputul secolului- XX -a inceput sa fie cultivat la scara larga. Marile sale beneficii au fost recunoscute abia in anii 70, in urma unei cure de slabit devenita populara.
Fructul de grapefruit si proprietatile sale: In afara continutului bogat de vitamina C, fructul de grapefruit mai are in compozitie si vitamina A, apa, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 si fier.
Asemenea rosiei, acest citric contine si licopeina ( cea care ii da si culoarea roz si rosie), un benefic antioxidant pentru organism, dar si cu efect anti-tumoral. Licopenul are capacitatea de a ajuta in lupta procesului de oxidare legat de radicalii liberi.
Grapefruit-ul ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor, prevenind inflamarea lor, ajuta la prevenirea bolilor tubului digestiv, a constipatiei, aciditatii gastrice, astmului, artitrei, reumatismului, osteoartritei, diareei, constipatiei, diabetului, febrei, a oboselii, infectiilor( si genitale), herpesului, scade nivelul glicemic, bolilor de rinichi, ficat, inima ( reduce riscul unui infarct) si chiar a malariei ( datorita substantei numita chinina).
Grapefruit-ul este foarte popular datorita efectelor sale miraculoase in curele de slabire, mai ales ca are doar 25 de calorii ( la suta de grame). Un astfel de fruct consumat zilnic te ajuta impotriva luptei cu surplusul de kilograme, fara a avea mari restrictii culinare. Este recomandat a se consuma in acest caz inainte de masa. El ajuta la scaderea colesterolului.
Mai este benefic, de asemenea si in cazul transpiratiei picioarelor, ranilor, eruptiilor pe piele, matreata, paduchi, zona zoster, eczeme, diferitelor ciuperci ale pielii, cosurilor.
Grapefruit-ul isi aduce aportul si in cazul impiedicarii dezvoltarii mucegaiurilor, a dezinfectarii sistemelor de climatizare  etc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu